S(O)NSUZLUK YOLUNDA İLK 80 YILI GERİDE BIRAKTIK!


S(O)NSUZLUK YOLUNDA İLK 80 YILI GERİDE BIRAKTIK!

80 yıl önce bugün vefat eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet, hürmet ve sevgiyle anıyoruz.

“Beni anlamak demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir!” diyen Atam’ı sadece anlamak değil, anmak için de mekanın ve zamanın önemi yok.

Yıllarca Şanghay’da katıldığım törenlerden sonra geçen yıl Tayland’a yaptığım bir iş gezisi sırasında Bangkok Büyükelçiliğimiz’e gidip anma törenine katılmıştım.

Bugün de Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki Büyükelçiliğimizde düzenlenecek 10 Kasım törenine katılmak istedim ama törenin sefarette değil de, bir okulda düzenlendiğini öğrendim ve adresi alıp o okula gitmeye çalıştım fakat ne yazık ki adres yanlış yazıldığı için taksi şoförü okulu bulamadı.

Ama ne gam!.. Ben yine de saat 9’u 5 geçe taksiden indim, siren ve korna seslerinin eksikliğini yüreğimde hissederek te olsa, Atam’ın ruhuna Fatiha’mı okudum ve huzurunda saygımı, sevgimi ve bağlılığımı bir kez daha sunmanın hazzını yaşadım.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonsuza dek yüreklerimizde yaşamaya devam edecek ve O’nun en değerli armağanı olan, 95 yaşındaki genç Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Ben de son nefesime kadar, O’nun izinden ayrılmadan ve asla yılmadan, Türkiye’yi muasır medeniyetlere ulaştırmak için çalışmaya ve de Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı gafillerle mücadele etmeye devam edeceğim!

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun!

Saygı ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
10 Kasım 2018, Taşkent

***

Today, Turkey is commemorating Great Leader Mustafa Kemal Atatürk, the Founder of Republic of Turkey, who passed away 80 years ago.

Atatürk died at 9:05 am on November 10, 1938 and every year, all of Turkey observes a moment of silence at 9:05 on that day to honor the man regarded as the greatest Turk.

The surname Atatürk was granted to him in 1934, it means “Father of Turks”.

Atatürk was the leader of the Turkish National Movement in the Turkish War of Independence.

He established the Republic of Turkey in 1923 and became its first president. Atatürk’s extensive reforms helped convert Turkey into a modern and secular nation-state.

Because of Atatürk we have an independent Republic, under Turkish Flag, that has made great strides since the day it was established 95 years ago.

We will love and follow Him forever!

With my deepest respect and love.

Zafer KARADAG
www.harclik.net
November 10, 2018, Tashkent – Uzbekistan

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.