BEN GURURLANMAYAYIM DA, KİM GURURLANSIN?


BEN GURURLANMAYAYIM DA, KİM GURURLANSIN?

Biz Karadağ’lar, grip olduğumuzda tanımadığımız birine dahi virüs bulaştırmaktan imtina eden bir aileyiz.

Ki, insanlığın bir anda yakasına yapışan bu amansız hastalık öyle sıradan bir grip veya zatürre değil, Corona virüsü kaynaklı bu salgın sadece Çin’in değil, tüm Dünyanın 100 yıldır karşı karşıya kaldığı en büyük salgın felaketi.

Sözü uzatmayacağım…

Benim gibi 15 yıldır Çin’de yaşayan küçük oğlum Fatih Karadağ, ikamet ettiğimiz ve ticaret yaptığımız Şanghay şehri, virüsün ilk ortaya çıktığı Wuhan şehrine 800 kilometre uzakta olmasına rağmen, salgına ilişkin ilk haber ve duyurudan itibaren tüm kurallara uymaya ve çevresindekileri de uyarmaya özen gösterdi.

Bu sayede de, dün akşam bindiği THY uçağından bu sabah indiğinde İstanbul Havalimanı’nda tüm yolculara yapılan sağlık kontrolünden ve termal kamera taramasından sorunsuz geçerek Vatanımıza kavuştu.

Ancak Oğlum, dün yola çıkmadan önce, beni bir kez daha gururlandıran ve çok duygulandıran kararını açıkladı ve bu sabah İstanbul’a iner inmez dediğini yaptı.

Fatih’im, havalimanındaki sağlık taramasından geçse bile, Allah korusun, eğer seyahat esnasında birinden Corona virüsü bulaştıysa, 14 günlük kuluçka süresi geçmeden bu hastalığın ortaya çıkmayacağının bilincinde olan, sorumluluk sahibi bir genç adam.

Bu nedenle, çoook özlediği Annesi başta olmak üzere, ne Ailemizden birine (Abisi hariç çünkü O’na söz dinletemedi), ne Milletimizden birine, ne de Ülkemizde bulunan her hangi bir yabancı misafire bu illet virüsün bulaşmasına hiçbir şekilde vesile olmamak için, 14 gün boyunca kendini izole edecek bir ortamda yaşamaya başladı.

Şimdi Annesiyle, Yengesiyle, canım torunlarım Zeynep ve Altay’la sadece görüntülü telefon görüşmesi yapabiliyor ama iki haftalık bu onurlu ve özverili bekleyiş bitince, tüm sevdikleriyle doya doya hasret giderecek inşallah.

Bu örnek davranışıyla beni gururlandıran Fatih’imden ben de, Annesi de razıyız, Allah da razı olsun inşallah.

Cümlemizin evladını Allah korusun, içinde benimkiler de olmak üzere.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
30 Ocak 2020, Taşkent

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.