BERKİNİM, EVLADIM

BERKİNİM, EVLADIM

Sen, hep iyi bir evlat oldun.

O gün de; “Annem, senin ayağın sakat, ekmek almaya ben gideyim. Hem yine gaz bombası atarlarsa, sen kaçamazsın ama ben hemen koşar, gelirim.” diye evden fırlayıp çıktın.

Sonra, Başbakanımızın “evde zor (!) tutuyorum!” derken aslında bir “sürü”ye benzeterek aşağıladığı o, %50’lik seçmen kitlesini koruyormuş gibi bir algı yaratarak, kahraman (!) ilan ettiği polisimizin attığı gaz fişeği ile başından vuruldun.

Ama yine de pes etmedin ve 269 gün süren yiğit bir direniş sergileyip, ölüme karşı durdun.

Öyle şanlı bir direnişti ki o, 16 kilograma kadar düşen bir vücuttan beklenemeyecek kadar büyük bir mücadele sergileyerek, sadece bize değil, doktorlarına bile şapka çıkarttırdın.

Fakat dün başka bir gündü, Büyük Allahım; senin o başından büyük acıları artık daha fazla çekmeni istemedi ve seni yanına, Cennet’ine çağırdı.

Berkinim, biz seni dün gönüllerimize gömmüştük, bugün de toprağa veriyoruz.

Biliyorum, sen bir an önce iyileşip, Anneciğine söz verdiğin o ekmeği götürmek istiyordun.

Ama üzülme, biz o ekmeği senin adına alıp götüreceğiz.

Sana söz veriyorum, şimdi 12.000 kilometre uzaktayım ama Türkiyemiz’e ilk gittiğimde, oğullarım Hakan Abin ve Fatih Abinle birlikte, evinizin kapısını çalacağız ve “size bu sıcak ekmeği Berkin gönderdi, afiyet olsun” diyeceğiz.

Elbette Annen ve Baban, bir insanın başına gelebilecek en büyük acı olan evlat acısı ile kavruldular ama bizler, yani Başbakanın ısrarla ötekileştirmeye çalıştığı diğer %50, Onların acısını içtenlikle paylaşıp, dik duruşumuzu ve mücadelemizi sürdürerek, senin asla boşuna ölmediğini göstereceğiz.

Ayrıca, sadece biz değil, AKP’ye oy veren ama 17 Aralık’tan beri her gün; “ben ne yapmışım? gözümü boyamalarına nasıl izin vermişim?” diye pişmanlık gözyaşı döken ve vicdan sahibi olduklarından asla tereddüt etmediğim seçmenler de, senin ardından birer Fatiha okuyacağız, Allahım kabul etsin.

Senden son bir ricam var, lütfen, senin gibi şanlı Gezi Direnişi sırasında ve gencecik yaşlarında kaybettiğimiz diğer Evlatlarımız; Abdullah Cömert (22), Ahmet Atakan (22), Ali İsmail Korkmaz (19), Ethem Sarısülük (26), Hasan Ferit Gedik (21), Mehmet Ayvalıtaş (20) ve Mustafa Sarı (27)’ya da sevgilerimizi ilet, Onların da ruhları şad, mekanları Cennet olsun.

Allah’a emanet ol Berkinim.

Zafer Amcan

* * * * * * * *

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
www.karya.biz/?page_id=366
www.turkishfoodscenter.com
www.Gen-Turk.com
www.facebook.com/zafer.karadag
www.twitter.com/zaferkaradag
zaferkaradag@gmail.com
Cep: +86-131-2753 7434
12 Mart 2014, Şanghay

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.