SADECE VAKALAR DEĞİL, CORONAYA ŞEHİT VERDİĞİMİZ DOKTORLARIMIZ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ DA ARTIYOR!

SADECE VAKALAR DEĞİL, CORONAYA ŞEHİT VERDİĞİMİZ DOKTORLARIMIZ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ DA ARTIYOR!

Coronaya karşı verdiğimiz amansız savaşta enfekte olan ve hayatını kaybeden insanlarımız gibi, en ön cephede çarpışan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızdan hayatını kaybedenlerin sayısı da, ne yazık ki her geçen gün artıyor.

Bu lanet virüse yakalanan insanlarımızı kurtarmak için gözlerini kırpmadan kendilerini riske atan ve bu nedenle hayatlarını kaybeden bu kahramanlar da birer şehittir.

Diyanet İşleri Başkanlığı diyor ki;

Hükmî Şehid (Ahiret şehidi): Hakikî şehidin şartlarından bir kısmını taşımaması sebebiyle yıkanıp kefenlenen ve ahiret itibariyle şehid sayılanlardır.

Birçok hadiste; deprem, yangın, sel gibi tabii afetler ve salgın hastalıklar gibi sebeplerle ölen müslümanlar hükmî şehid sayılmışlardır. (Bkz., Mâlik, Cenâiz 36; Buhârî, Cihâd 30, Tıb 30; Müslim, İmâre 164-166; Ebû Dâvûd, Cenâiz 11, 16; Nesâî, Cenâiz 14)

İlgili hadislerden, söz konusu kimselerin hükmî şehid sayılmalarının nedeninin ölüm anında çektikleri sıkıntı ve acılar olduğu anlaşılmaktadır.

Allah tüm Şehitlerimize ve Corona yüzünden hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza gani gani rahmet eylesin, mekanları Cennet olsun inşallah.

Sağlıklı, huzurlu ve Coronadan ırak, güzel günler diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
27 Ağustos 2020, Taşkent

***

İKİ GÜN İÇİNDE 4 DOKTORUMUZ DAHA CORONA KURBANI OLDU!

Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Bir haftada beşinci meslektaşımızı yitirdik” diyerek bir acı haber daha verdi: Dr. Turgut Erkutlu, COVID-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Corona virüsü salgınının başından itibaren 5 aydır en önde, izin yapamadan, dinlenemeden ve canlarını hiçe sayarak savaşıyorlarken, sağlık çalışanlarından gelen kötü haberler sıklaştı.

Geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa Viranşehir’de bir tıp merkezinde görev yapan 46 yaşındaki doktor Abdurahman Demir’in corona virüsü sebebiyle hayatını kaybettiği haberi gelmişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise, sadece iki gün içinde 4 doktorun corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Önce Aile hekimi Dr. Engin Ünaldı, Ağrı’da görev yapan Uzm. Dr. Ahmet Aydın Şener, Prof. Dr. Refik Çaylan ve son olarak da Dr. Turgut Erkutlu, corona virüsü sebebiyle hayatını kaybetti.

‘SESİMİZİ DUYAN VAR MI?’
TTB bu acı haberi #Ölüyoruz etiketi ile paylaştı:
*
#Ölüyoruz
“Bir haftada beşinci meslektaşımızı yitirdik.
Mersin Şehir Hastanesi’nde görev yapan, Dr. Turgut Erkutlu’yu da Covid-19 nedeniyle kaybettik.
Sesimizi duyan var mı?
Acımız tarifsiz.
#Ölüyoruz

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.