HAYDİ BAKALIM! CORONA MI YAMAN, ZAFER KARADAĞ MI YAMAN?


HAYDİ BAKALIM!
CORONA MI YAMAN,
ZAFER KARADAĞ MI YAMAN?

Sevgili Dostlarım, Arkadaşlarım, Sevdiklerim ve Sevenlerim,

Biliyorsunuz, Ocak ayında henüz Türkiye Corona riskinin farkında bile değilken başladığım uyarı yazılarımın toplamı 40’ı geçti.

Meğer asıl duymasını ve kaale almasını istediğim, hatta birazcık da umut ettiğim idarecilerimiz umursamasalar bile, o yazılarımla Corona hazretlerini kızdırmışım, “tekerine çomak sokmaya çalıştığım” için olsa gerek, hesap sormaya geldi! :)

4 gün önce ateş, öksürük, bitkinlik, koku, vb. belirtiler ortaya çıkınca, hemen ertesi gün CoViD-19 real time PCR testi yaptırdım ve bugün pozitif olduğunu öğrendim.

Zaten Taşkent’teki çok kıymetli dostlarım sayesinde, bir başhekim ve bir hemşire nezaretinde, test sonucunu beklemeden hemen ilaç tedavisine başlamıştım, bugün gittiğim hastanede de doğru ilaçlar aldığımı teyit ettiler ve ilaveten bir ilaç daha verdiler.

Ayrıca Türkiye’deki çok değerli bir uzman dostum da dünden beri tedavimi hassasiyetle takip etmeye başladı, dolayısıyla güven içinde tedavime kaldığım yerden devam ediyorum.

Hamdolsun moralim gayet yerinde, 38 yıllık sevgili Eşim, canım Oğullarım, biricik Gelinim ve hepsi birbirinden değerli dostlarımın moral desteği ve sizlerin duaları sayesinde en kısa zamanda iyileşeceğime yürekten inanıyorum.

Ben ki, hayatıma 7 ameliyat, 1 kısmi felç, 1 kalp krizi ve 1 anjiyo sığdırmış, “usta” bir hastayım, hele bir de ilk ameliyatımdan sonra “bir haftalık ömrümün kaldığını” söyleyen doktora rağmen 52 yıldır ayaktayım ki, bu Coronaya hiç pabuç bırakmam. :)

Ata’mın işgalci gavurlara dediğini ben de Corona için söylüyorum; “geldiği gibi gider!”

Allah’ın izniyle, inşallah 9 gün sonra yani 30 Eylül’de, 1977’de başladığım ticaret hayatımın 43. yılını Corona’dan kurtulmuş olarak geride bırakacağım, hedefim bu. :)

Sizlere gelince, her yazımda ısrarla vurguladığım gibi, Corona ile mücadelenin temeli “maske-mesafe-hijyen” üçlüsüne dayanıyor, lütfen bu tedbirleri sıkı sıkı uygulayın ve uymayanları uyarın, dinlemeyenleri de şikayet edin! Bu sizin Vatandaşlık görevinizdir!

Doktorlar ilaç tedavisinin yanısıra, dinlenmenin de çok önemli olduğunu söyledikleri için telefonlara ve mesajlara çabuk cevaplar veremeyebilirim ama beni merak etmeyin.

Sadece, dualarınızı benden ve Corona savaşının gerçek kahramanları olan Doktorlarımızdan ve sağlık çalışanlarımızdan esirgemeyin lütfen.

Sağlıklı, huzurlu ve Coronadan ırak, güzel günler diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
21 Eylül 2020, Taşkent

***

Değerli Dostlarım, Arkadaşlarım,

Hepsi birbirinden değerli mesajlarınız, dualarınız ve samimi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

İnşallah iyileşince tüm mesajlarınıza tek tek cevap yazacağım, sakın ola ki, kabalık ettiğimi düşünmeyin.

İki gündür bariz bir şekilde nefes alıp vermede sıkıntı yaşamaya ve çok çabuk yorulmaya başladığım için, bugün Taşkent’in en saygın göğüs hastalıkları uzmanlarından birine daha muayene oldum.

Bu sinsi hastalığın beklenenden daha hızlı ilerlemeye ve akciğerleri etkilemeye başlaması nedeniyle tedavimin evimde değil de, Corona tedavisinde uzmanlaşmış bir hastanede devam etmesine karar verildi.

Yatış işlemleri, iğneler, ilaçlar, EKG, serum derken, birkaç satır karalamaya ancak fırsat bulabildim.

Biraz önce aynı hastanede yatmakta olan iki Kırşehirli hastayı ziyaret edip onlara tercümanlık yaparken, verdiğim kararın ne kadar isabetli olduğunu da görmüş oldum.

Ali ve Eyvan kardeşler 15 gün önce Coronaya yakalandıktan sonra, benim ilk başta yaptığım gibi evde ilaç tedavisiyle bu illetten kurtulmaya çalışmışlar ama maalesef akciğerleri yüzde 70 gibi inanılmaz yüksek bir oranda tahrip olduğu için 5 gün önce bu hastaneye kaldırılmışlar, Allah yardımcıları olsun.

Corona gerçekten acımasız bir illet, asla hafife almamak gerekiyor, lütfen tedbirli olmaktan ve tedbirleri hiçe sayanları uyarmaktan bir an bile vazgeçmeyin.

Bu arada, elimden gelen azami dikkati göstermeme rağmen nasıl virüs kaptığımı da irdeledim.

3 hafta önce, son derece önem ve değer verdiğim bir sağlık projesinde, Dünyanın en saygın kuruluşlarından birinin Özbekistan Temsilciliğini üstlendim.

Geçen hafta da, bu projenin gereği olarak Taşkent-Fergana-Namangan Vilayetlerinde pekçok sağlık kuruluşunu ziyaret ettim.

Bu ziyaretlerde yanımda olan, çok sevdiğim bir Dostum da benim gibi Coronaya yakalandığı ve şu an benimle aynı hastanede yattığı için, aldığımız tedbirlerin yeterli olmadığı gerçeği ile karşı karşıya kaldık.

Dolayısıyla, hergün virüslü havayı soluyarak görev yapmakta olan Doktorlarımıza ve Sağlık Çalışanlarımıza olan sevgim, hürmetim ve minnetimle birlikte, bu gerçeğe rağmen hala Onlara el kaldırabilen mahluklara olan nefretim de katlanarak arttı.

Velhasılı, Allah’ın izni, Ailemin, sevdiklerimin ve sevenlerimin duaları ve moral desteği ile ben iyileşeceğim, buna inancım tam, siz de dualarınızı esirgemeyin lütfen.

Sağlıklı, huzurlu ve Coronadan ırak, güzel günler ve geceler diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
22 Eylül 2020, Taşkent

* * *

Değerli Dostlarım, Arkadaşlarım,

Nasılsınız? İnşallah hepiniz sağlıklı, işleriniz de yolundadır.

Hepsi birbirinden değerli mesajlarınız, dualarınız ve samimi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. İnşallah iyileşince tüm mesajlarınıza tek tek cevap yazacağım, sakın ola ki, kabalık ettiğimi düşünmeyin. Evde başlayan tedavime rağmen bariz bir şekilde nefes alıp vermede sıkıntı yaşamaya ve çok çabuk yorulmaya başladığım için, Taşkent’in en saygın göğüs hastalıkları uzmanlarından birine daha muayene oldum. Bu sinsi hastalığın beklenenden daha hızlı ilerlemeye ve akciğerleri etkilemeye başlaması nedeniyle tedavimin, Corona tedavisinde uzmanlaşmış bir özel hastanede devam etmesine karar verildi.

Bugün hastanedeki 4. günüm, yoğun bir iğne/ilaç/serum/kan tahlilleri/EKG vs…. bombardımanı derken, birkaç satır karalamaya ancak fırsat bulabildim ve kıs ada olsa sizi bilgilendirmek istedim. Maalesef nefes sorunu artarak devam ediyor, ben de, oda arkadaşım da artık 10 metre yürüyünce bile hemen yoruluyoruz, ama kısa da olsa sizi bilgilendirmek istedim. Önümüzdeki 4-5 günün en kritik süreç olduğu söyleniyor, inşallah onu da atlatıp Coronadan kurtulacağım ve uyarıcı yazılarımla o illetin tekerine çomak sokmaya devam edeceğim. :) Bizimle aynı hastanede yatmakta olan iki Kırşehirli hastayı ziyaret edip onlara tercümanlık yaparken, verdiğim kararın ne kadar isabetli olduğunu da görmüş oldum. Ali ve Eyvan kardeşler 15 gün önce Coronaya yakalandıktan sonra, benim ilk başta yaptığım gibi evde ilaç tedavisiyle bu illetten kurtulmaya çalışmışlar ama maalesef akciğerleri yüzde 70 gibi inanılmaz yüksek bir oranda tahrip olduğu için 5 gün önce bu hastaneye kaldırılmışlar, Allah yardımcıları olsun. Corona gerçekten acımasız bir illet, asla hafife almamak gerekiyor, lütfen tedbirli olmaktan ve tedbirleri hiçe sayanları uyarmaktan bir an bile vazgeçmeyin.

Bu arada, elimden gelen azami dikkati göstermeme rağmen nasıl virüs kaptığımı da irdeledim. 3 hafta önce, son derece önem ve değer verdiğim bir sağlık projesinde, Dünyanın en saygın kuruluşlarından birinin Özbekistan Temsilciliğini üstlendim. Geçen hafta da, bu projenin gereği olarak Taşkent-Fergana-Namangan Vilayetlerinde pekçok sağlık kuruluşunu ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde yanımda olan, çok sevdiğim bir Dostum da benim gibi Coronaya yakalandığı ve şu an benimle aynı hastanede yattığı için, aldığımız tedbirlerin yeterli olmadığı gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla, hergün virüslü havayı soluyarak görev yapmakta olan Doktorlarımıza ve Sağlık Çalışanlarımıza olan sevgim, hürmetim ve minnetimle birlikte, bu gerçeğe rağmen hala Onlara el kaldırabilen mahluklara olan nefretim de katlanarak arttı.

Velhasılı, Allah’ın izni, Ailemin, sevdiklerimin ve sevenlerimin duaları ve moral desteği ile ben iyileşeceğim, buna inancım tam, siz de dualarınızı esirgemeyin lütfen.

Sağlıklı, huzurlu ve Coronadan ırak, güzel günler ve geceler diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
25 Eylül 2020, Taşkent

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.