TESTİ KIRILMADAN…

TESTİ KIRILMADAN…

Binlerce yıldır “ASKER BİR MİLLET” olarak insanlık tarihine damgasını vuran Türk Milleti için, Ordumuz ekmek kadar, su kadar önemli ve değerlidir.

Bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu 15 Temmuz’da bir kez daha gördük ve iliklerimize kadar hissettik!

O gece Ülkemizi uçurumun kenarına sürükleyen Fetö’cü hainlerin darbe girişiminin başarısız olmasını, öncelikle Milletine ve Atatürk’e yürekten bağlı Türk Ordusu’na ve şerefli komutanlarımıza borçluyuz.

Tabii ki ellerinde taş atacak bir sapan dahi olmadığı halde, gözlerini kırpmadan tankların önüne çıkan Aziz Şehitlerimizin, Gazilerimizin ve yiğit Yurttaşlarımızın kahramanca direnişi de tarihimize altın harflerle yazıldı, Onları her zaman rahmet, minnet ve hürmetle anacağız, unutursak kalbimiz kurusun!

Ancak 1 Ağustos 2016 tarihinde yayınladığım (www.harclik.net/?p=1200) makalemde de ifade ettiğim gibi; “Eğer TSK’nın omurgası sağlam olmasaydı, Türkiye 15 Temmuz darbe girişimini bu kadar kolay atlatabilir miydi?”

Ne var ki, binlerce yıllık bilgi, tecrübe ve geleneklerle yoğrulmuş olan ve “Peygamber Ocağı” diye adlandırdığımız Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genleriyle oynamaya devam eden AKP iktidarı, adeta değil, alenen Ordumuzu cezalandırıyor.

TSK’nın beyni olan komuta kademesini darmadağın ederek, Genelkurmay Başkanımızı ve Kuvvet Komutanlarımızı bakanlıklara bağlı birer memur haline getirdikleri yetmiyormuş gibi, Dünyanın gıpta ettiği köklü birer çınar olan askeri okullarımızı ve de sağlıklı ve güçlü bir ordu için olmazsa olmaz birer kurum olan askeri hastanelerimizi kapatarak, akıl almaz boyutta stratejik hatalar yaptılar!

Şimdi de görüyoruz ki, şakşakçı yandaş basından gözünü alamayan ve sırf muhalifler dillendiriyor diye tüm gerçeklere kulaklarını tıkayan AKP zihniyeti, büyük bir yanlış daha yaparak Ordumuzun beslenme sistemini de çökertmiş!

Vatani görevlerini ifa etmek için kışlalarımızı dolduran Mehmetçik’in karavanasını, “alt tarafı 3 öğün yemek” diyerek geçiştiremezsiniz!

Atatürk’ün dediği gibi; “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur!” ve Vatanımızın savunmasını emanet ettiğimiz ve Dünyanın en güçlü orduları arasında gösterilen Türk Ordusu’nun her daim güçlü olabilmesi için, sağlıklı beslenmesi son derece önemlidir.

Asker Ocağı’nda karavananın hazırlanması da, kontrolü de, tadımı da, sırayla yenilmesi de askeri bir disiplin içinde yapılır, doğrusu da budur!

Son haftalarda peşpeşe meydana gelen ve binlerce Askerimizi ölümle burun buruna getiren gıda zehirlenmeleri nedeniyle, artık kışlalarımızda karavana pişmediğini ve Mehmetçiğin en ucuz fiyatı veren yemek fabrikalarının insafına terkedildiğini öğrenmiş olduk!

Şanlı Ordumuza 46 yıl hizmet ettikten sonra emekli edilen ve Fetö’cülerin Balyoz kumpası kurbanlarından olan, emekli Koramiral Can Erenoğlu (www.milliyet.com.tr/koramiralden-veda-mektubu/gundem/detay/1757111/default.htm), Twitter’da büyük yankı uyandıran şu mesajı yayınladı;

“Bin yıllık geleneğimizce yemek kışlada pişirilip Komutana tattırıldıktan sonra askere yedirilmeli. Yemeği savaşta da mı şirket getirecek?”

Bu mesajı okuyunca, ben de saygıdeğer Amiralime şu cevabı gönderdim;

“Aklıma GATA kapatılınca sorduğum soru geldi; ‘Savaşta yaralanan askerler Devlet hastanesine gelince önce acil serviste kayıt mı yaptıracak?'”

Testi kırılmadan uyarmak lazım…

Aklın yolu birdir, AKP’nin bir an önce bu yanlışlardan dönerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin genleriyle oynamaktan vazgeçmesini diliyorum!

“Komşularımızla sıfır sorun!” diyerek çıktıkları yolun sonunda “Sıfır komşu”ya ulaştıkları için, güçlü bir orduya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var!

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
19 Haziran 2017, Şanghay

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.