DAHA NE BEKLİYORSUNUZ SAYIN BAKAN, CORONA VİRÜSÜNÜN “BEN GELDİM” DEMESİNİ Mİ?


DAHA NE BEKLİYORSUNUZ SAYIN BAKAN, CORONA VİRÜSÜNÜN “BEN GELDİM” DEMESİNİ Mİ?

Salgına ilişkin felaket haberleri peşpeşe gelmeye devam ediyor!

Bu sabah yapılan resmi açıklamaya göre, CoViD-19 yani Corona virüsünden ölenlerin sayısı ilk kez 2.000’i geçti.

Virüs tespit edildiği için tedavi altına alınan hasta sayısı ise 75.000’in üzerine çıktı ki, maalesef 11.977’sinin durumu ağır, bu da ölü sayısının hızla artmaya devam edeceğine işaret ediyor.

Çin’in Hubei Eyaleti’nin başkenti Wuhan’da ortaya çıkan ve önce tüm eyaletlere yayılan bu kahrolası salgın, şimdiden 26 ülkeye sıçramış durumdaydı ama biraz önce İran’dan gelen kötü haberden sonra CoViD-19 virüsünün bulaştığı ülke sayısı, Çin’le birlikte 28’e çıktı.

İran’ın Kum kentinde Corona virüsü nedeniyle karantina altına alınan iki hasta da hayatını kaybetti. Böylece Çin dışında tespit edilen Corona vakası 923’e, ölü sayısı ise 5’e yükseldi.

Güney’de Mısır, kuzeyimizde Rusya derken, şimdi de komşumuz İran bu lanet virüsle boğuşmaya başladı.

Ve biz Türkler, hala ve sadece (!) İstanbul Havalimanı’nda termal kamera ile ateş ölçerek “Corona virüsü ile en etkin şekilde mücadele ediyoruz!” babında beyanatlar veren bir Sağlık Bakanımız olduğu için çok şanslıyız!

Hanımefendiler, Beyefendiler, bu işin şakası kalmadı!

İstanbul artık Dünyanın en yoğun hub (aktarma merkezi)’larından biri olduğu için, hergün ortalama 215.000 yolcu yeni havalimanını, 97.000 yolcu da Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanıyor. Onların en az yarısı kadar da yolcu etmeye veya karşılamaya gelenler olduğuna göre, sadece İstanbul’da yarım milyon insan virüs taşıyan birileriyle karşılaşma ve temas etme riski taşıyor demektir, hem de HERGÜN!..

Allah korusun, eğer bu virüs Türkiye’ye bulaşır ve yayılırsa, hem sağlık hem de ekonomimiz açısından büyük bir yıkımla karşı karşıya kalabiliriz.

Üretim aksayacağı için ticaret ve ihracat düşecek, en büyük darbeyi ise turizm sektörü yiyecektir (Mısır turizminin hali ortada, virüs görülen ülkeler arasında yerini aldığı günden itibaren, toplu rezervasyon iptalleri ile boğuşmaya başladı).

İşte bu yüzden naçizane önerimi bir kez daha tekrarlıyorum;

“Aklın yolu birdir, salgının yayılmasını gerçekten önlemeye çalışan pek çok ülke gibi Türkiye de, hem de derhal ve kesinlikle taviz vermeden, sadece Çin’den gelenleri değil, hangi ülkeden gelirse gelsin, son 24 günde Çin’de bulunmuş tüm yolcuları, mutlaka karantina uygulamasına sokmalıdır.

Ancak ve ancak böyle bir uygulama sayesinde önce yolcuları, sonra da 83 milyonluk Türkiye’yi corona riskinden uzak tutabiliriz.

Testi kırıldıktan sonra atılan tokatın çocuğa da, anasına-babasına da faydası olmaz.”

Allah yardımcımız olsun.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
19 Şubat 2020, Taşkent

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.