GÖZÜMÜZ AYDIN, MİLLETİMİZ UYANIYOR!

GÖZÜMÜZ AYDIN, MİLLETİMİZ UYANIYOR!

Yakın geçmişe kadar, AKP’li yöneticilerin fütursuzca yaptıkları bazı hadsiz konuşmaları, çobanın kavalını dinleyen koyunlar gibi, tepkisizce dinleyen Vatandaşlarımız, artık Cumhuriyetimizin değerlerine dil uzatıldığında cesur bir şekilde ayağa kalkıp itiraz etmeye, hatta salonu terk etmeye başladılar.

Bugün İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda, daha önce iktidar partisinin maalesef alkış bile alan bir söylemini tekrarlamaya kalkan bir Bakan Yardımcısına sert tepki gösteren dinleyiciler, neredeyse salonu boşaltıp toplantıyı terkettiler.

İşte o anlamlı protestonun video görüntüleri; http://webtv.hurriyet.com.tr/2/60382/0/1/bakan-yardimcisinin-10-yil-marsi-ile-ilgili-sozleri-uzerine-salonu-terk-ettiler.aspx

Şimdi ise dikkatinizi, yine bugün yayınlanan, başka bir habere çekmek istiyorum.

Haberin başlığı şöyle; “ÇİN’DE BİR YILDA YOLSUZLUĞA BULAŞAN 182 BİN KAMU GÖREVLİSİ AĞIR CEZALARA ÇARPTIRILDI!”

Devlet Başkanı, Başbakan ve Bakanlardan oluşan Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni yönetimi, 2012 sonunda iktidara geldiğinde, önceliğin yolsuzlukla mücadele olacağına dair söz vermişti.

Aradan henüz bir yıl geçti fakat aşağıdaki haberde göreceğiniz gibi, yolsuzlukla mücadele adına Ülke genelinde alınan sert tedbirler hemen meyve vermeye başladı.

Yolsuzluk miktarının az ya da çok olduğuna bakmaksızın, rüşvet ve yolsuzluğa karıştığı tespit edilen 182 binden fazla kamu görevlisi cezalandırıldı.

Nüfusun yaklaşık 1,5 milyar olduğu, sadece kayıtlı olan şirket sayısının bile 10 milyondan fazla olduğu, resmi olarak kabul edilen 56 farklı etnik grubun bir arada yaşadığı bu devasa Ülkenin, 9.572.900 km²’lik yüzölçümü ile Türkiye’den (783.562 km²) 12 kat daha geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu göz önüne aldığımız zaman, Ülkeyi yönetmenin de, yolsuzlukla mücadelenin de, bize göre çok daha zor olduğunu kabul etmemiz gerekir.

Ne var ki, tüm bu zorluklar, yolsuzlukla mücadele sözü veren Çin Hükümeti’ni yıldıramadı, cezalandırılan görevliler arasında, idam cezası talebiyle yargılanmakta olan Bakan da var, ağır hapis ya da para cezasına çarptırılan Devlet memurları da var.

Ve bence daha da önemlisi, şimdiden 2014 yılında yolsuzlukla mücadelenin kesintisiz süreceği vurgulanıyor ve bu sayının daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Peki, şimdi bir de madalyonun öteki yüzüne bakalım.

Pekin yönetiminin bu cesur ve saygın mücadelesi Çin’in kalkınmasına engel mi oldu?

Tabii ki hayır! Çin, 2013 yılında gerçekleştirdiği yüzde 8’e yaklaşan büyüme hızı ve 4 trilyon Dolar’ı aşan dış ticaret hacmi ile, tarih yazmaya ve kalkınmakta olan ülkelere örnek olmaya devam etti.

İyi ama birader, aylardır yolsuzluk denizinde fırtınaya tutulmuş fındık kabuğu gibi savrulmakta olan Türkiye gemisinin direksiyonunda beceriksizce ve pişkin pişkin oturan AKP Hükümeti, yolsuzluklardan şikayet eden muhalefet partilerine ve sokaktaki Vatandaşa, yolsuzlukların gerekçesini kalkınma hamlemiz (!) olarak göstermiyor mu?

Ya da yolsuzluktan şikayet edenleri, Türkiye’nin kalkınmasına engel olmaya çalışan iç ve dış hainler (!) olarak tanımlayıp, evde zor tuttuğu (!) yüzde 50’nin önüne atmaya ve onları birbirlerine kırdırmaya çabalamıyor mu?

Bu da yetmezmiş gibi, “Fenerbahçe kumpası, Ergenekon masalı, Balyoz müsameresi gibi senaryoları Valla billa ben yazmadım, paralel konumdaki Cemaat yazdı” falan gibi safsatalarla, Halkımızla alay etmiyor mu?

Ama yazımın başında ifade ettiğim gibi, Milletimiz uyanıyor!

Artık deniz de bitti, yağma Hasan’ın böreği de bitti!

AKP, 2002 yılında yapılan genel seçimler öncesi, “3 Y” yani yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğine söz verdiği için, seçmenin güvenine mazhar olup iktidarı ele geçirmişti.

Ancak 12 yıldır izlediği hatalı politikalar ve sergilediği sığ vizyonla, her üç alanda da sınıfta kalmıştır!

Diğer alanlardaki başarısızlıkları zaten bildiğiniz için tekrarlamayacağım, çünkü bir kitap bile yazabiliriz ama bu malumun ilanından başka bir işe yaramayacaktır.

Herşeye rağmen Demokrasiye olan inancım gereği, seçmenlerimizin ilk seçimde AKP’ye gerekli dersi vereceğinden kuşku duymuyorum.

Hep söyledim, bir kez daha yineliyorum;

Güzel Ülkemizin üzerine çöreklenen bu karabasan yüzünden, karamsarlığa kapılmış olabilirsiniz ama bunun umutsuzluğa dönüşmesine asla izin vermeyin!

Türkiye Cumhuriyeti, bu zorlu süreci de aşacak ve Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlere mutlaka ulaşacaktır.

Bunu başarmak için muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!

Şanghay’dan selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
www.karya.biz/?page_id=366
www.turkishfoodscenter.com
www.Gen-Turk.com
www.facebook.com/zafer.karadag
www.twitter.com/zaferkaradag
zaferkaradag@gmail.com
Cep: +86-131-2753 7434
6 Şubat 2014, Şanghay

* * * * * * * * * * * * *

ÇİN’DE BİR YILDA YOLSUZLUĞA BULAŞAN 182 BİN KAMU GÖREVLİSİ AĞIR CEZALARA ÇARPTIRILDI!

Çin’in en yüksek yolsuzluk ve rüşvetle mücadele kurumu, temiz yönetim için rüşvete bulaşan yetkililerin etkili biçimde denetleneceği sözü verdi. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Disiplin Denetleme Kurumu, astlarının yanlış harekelerini örten yetkilileri cezalandırmak için somut kurallar düzenleyeceklerini açıkladı.

Devlet medyasına göre, birçok büyük yolsuzluk vakalarının yıllardır mevcut olduğu ancak bunların yerel yetkililerce ortaya çıkarılmadığı belirtildi. Yeni atanan görevlilerin bulaştığı yolsuzlukların, ÇKP’nin imajına zarar verdiği için atamalarının hemen ardından açığa çıkarıldığı kaydedildi.

Haberde, partinin her seviyesindeki komitelerinin rüşvetle ve yolsuzlukla mücadeleye büyük önem vermeleri; parti başkanlarının her yıl yolsuzlukla mücadele raporlarını yüksek disiplin komitelerine göndermeleri gerektiği vurgulandı. ÇKP geçen ay ayrıca, eşleri ve çocukları yurt dışına göçmüş parti yetkililerinin (Çin’de “çıplak yetkili’’ olarak adlandırılıyor), yolsuzluğa bulaşmış yetkililerin yurt dışına kaçışlarını önlemek için terfi alamayacaklarını açıklamıştı.

ÇKP’nin yeni yönetiminin Kasım 2012’de göreve gelmesinin ardından ülke çapında yolsuzlukla mücadelede sert önlemler alınmıştı ve yolsuzluğa ‘’sıfır müsamaha’’ gösterileceği vurgulanmıştı. Geçen yıl Bakanlık düzeyinde 17 üst düzey yetkili hakkında yolsuzluk incelemesi yapılmıştı. Çin Yüksek Halk Savcılığı da 2008-2012 yılları arasında yıllık ortalama 6 olmak üzere Bakanlık düzeyindeki 30 yetkili hakkında yolsuzluk incelemesi yapıldığını açıkladı.

Ülkeyi tek parti olarak yöneten ÇKP tarafından 10 Ocak’ta yapılan açıklamada, ülkede geçen yıl yolsuzluklara bulaşan 182 bin 38 yetkili cezalandırıldı. Bu rakamın 2012 yılına oranla yüzde 13,3 fazla olduğu, 2014 yılında ise daha fazla olacağı belirtildi.

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.