NEDEN BEN?

NEDEN BEN?

Wimbledon’un ilk zenci şampiyonu, efsane tenisçi Arthur Ashe kan naklinden kaptığı AIDS nedeniyle ölüm döşeğindeydi… Dünyanın her köşesindeki hayranlarından mektuplar yağmaktaydı… Bunlardan biri şöyle soruyordu:
– Tanrı böylesine kötü bir hastalık için neden seni seçti?

Arthur cevap verdi:
– Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar. 5 milyonu tenis oynamayı öğrenir. 500 bini profesyonel tenisçi olur, 50 bini yarışmalara girer, 5 bini büyük turnuvalara erişir, 50’si Wimbledon’a kadar gelir, 4’ü yarı finale, 2’si finale kalır. Ben o gün elimde şampiyonluk kupasını tutarken Tanrı’ya ‘Neden ben?’ diye hiç sormadım. Şimdi sancı çekerken, Tanrı’ya nasıl ‘Neden ben’ diye sorabilirim?

Mutluluk insanı tatlı yapar.
Başarı ışıltılı.
Zorluklar güçlü.
Hüzün insanı insan yapar,
Yenilgi mütevazi.
Tanrı’ya asla ‘Neden ben?’ diye sormayın.
Ne olacaksa zaten olur…
“Arthur Ashe”

* * *

57 yıllık ömrüne 7 ameliyat, bir kısmi felç ve bir anjiyo sığdırmış ve de çoğu kortizonlu 5.000’den fazla iğne yemiş biri olarak, günde onlarca ağrı kesici iğne olduğum zamanlarda bile, ben de “Neden ben?” sorusunu asla sormadım.

Çünkü, okul yıllarımda bir kez Türkiye Birincisi, iki kez de Türkiye Üçüncüsü olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığım günlerde de “Neden ben?” diye sormayı aklımdan dahi geçirmemiştim.

Rahmetli Babacığım, en büyük ameliyatımdan sağ-salim çıktığım için Ankara Üniversitesi Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Ana Bilim Dalı Başkanı rahmetli Prof. Dr. Nurhan Avman Hoca (www.nihategemen.com/sunum-dosyalari/calismalarimiz/norosirurjiye-adanmis-bir-yasam)’ya;
– “Allah sizden razı olsun, evladımı kurtardınız” dediği zaman, Nurhan Hoca;
– “Benden önce Oğluna teşekkür et, çünkü ben hayatımda Zafer kadar dirayetli ve metanetli bir hasta görmedim, eğer O yaşama bu kadar sıkı sarılmasaydı, ameliyattan sağ çıkamazdı, bizden evvel O kendini kurtardı” demiş.

Madem ki Büyük Allahım lütfedip bize bu ömrü bahşetmiş, biz de O’na layık bir kul olmak için elimizden geleni yapmalı ve her alanda mücadele etmeliyiz.

“Ağaçlar ayakta ölür” misali, son nefesime kadar ailem, Muğlam ve Türkiyem için faydalı şeyler üretmeye çalışacağım.

Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Hepinize hayırlı, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
www.karya.biz
www.gen-turk.com
www.turkishfoodscenter.com
skype: zaferkaradag
wechat: zaferkaradag
twitter: zaferkaradag
facebook: zafer.karadag
17 Kasım 2014, Şanghay

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.