VİRÜSSÜZ BAYRAMLAR DİLİYORUM

VİRÜSSÜZ BAYRAMLAR DİLİYORUM

Bugün hayatımızın en tatsız Şeker Bayramını kutluyoruz.

Corona musibeti yüzünden uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ne bayram namazı kılınabildi, ne de sevdiklerimizle görüşüp bayramlaşabileceğiz.

Ama biz yine de bardağın dolu kısmından bakmaya devam etmeliyiz, iki ayı aşkın süredir uygulanan karantina sürecinin sonuna yaklaşıyoruz.

Hızla azalan vaka ve vefat sayılarına karşın, daha hızlı artan iyileşen hasta sayılarına bakınca, milyonlarca insanımızın aşsız, işsiz, hatta sokağa çıkamadığı için adeta nefessiz kaldığı karantina sürecinde gösterdikleri fedakarlıkların boşa gitmediğini görüp, mutlu oluyorum.

Keşke Ocak ve Şubat aylarında yani “testi kırılmadan önce” yaptığım naçizane uyarılar kaale alınsaydı ve “ben geliyorum sayın Bakan!” diye bağıra bağıra gelen Corona için gerekli tedbirler daha erken uygulansaydı, hiç kuşku yok ki, can kayıplarımız ve hasta sayımız çok daha düşük olurdu.

Maalesef ölmüşle olmuşa çare yok, inşallah ilk dalga gelirken yapılan hatalardan gerekli dersler alınmıştır da, normalleşme sürecinde yapılabilecek yeni hatalar yüzünden, ikinci bir Corona dalgasının ölümcül sonuçlarına katlanmak zorunda kalmayız.

Pek çok ülkede olduğu gibi, bizde de salgının etkisi azalsa da, “Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir” mantığını güderek, ekonomiyi canlandırmayı insan sağlığına tercih eden ülkelerde, erken gevşetilen tedbirler yüzünden Coronanın nasıl şaha kalktığını, gün be gün, an be an izliyoruz; www.worldometers.info/coronavirus/

Toplu ölümlere yol açan tehlikenin devam ettiğini açık, seçik gösteren Rusya, Brezilya, Meksika gibi, Coronanın gemi azıya aldığı ülkelerde hergün onbinlerce insan bu kahrolası virüse yakalanmaya ve binlercesi de hayatını kaybetmeye devam ediyor, bu yüzden onların yaptıkları yanlışlardan ders çıkartmamız şart!

Bu buruk bayram gününde, başta Corona savaşımızın gerçek kahramanları olan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere, ailelerimizin, dostlarımızın, sevdiklerimizin, aziz Milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını gönülden kutluyorum ve nice bayramlara sağlık, huzur, mutluluk, birlik ve beraberlik içinde kavuşmamızı diliyorum.

Allah hepimizin ve özellikle Corona belasından bir an evvel kurtulmamız için aşı ve ilaç geliştirmeye çabalayan bilim insanlarının yardımcısı olsun inşallah.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
24 Mayıs 2020, Taşkent

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.