TÜRKİYE’MİZİN İHRACATINA YÖN VEREN EKONOMİ BAKANLIĞI’MIZA VE KANAAT ÖNDERLERİMİZE SESLENİYORUM, GELİN BU KRİZİ BİR FIRSATA DÖNÜŞTÜRELİM!

TÜRKİYE’MİZİN İHRACATINA YÖN VEREN EKONOMİ BAKANLIĞI’MIZA VE KANAAT ÖNDERLERİMİZE SESLENİYORUM, GELİN BU KRİZİ BİR FIRSATA DÖNÜŞTÜRELİM!

Aşağıdaki haberde görüldüğü üzere, geleneksel pazarlarımızdaki hayati sorunlar nedeniyle Ülkemizin ihracat artış hızı durma noktasına gelmiştir.

İşte bu yüzden, ihracat artışımızı yeniden şaha kaldırmanın tek yolu; ÇİN HALK CUMHURİYETİ’ne yönelik bir ihracat atağından geçiyor.

Ülkemizin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar USD ihracat hedefine ulaşmanın tek yolu budur!

Gelin, destek olun ve www.Gen-Turk.com adresinde göreceğiniz fuar projemizi hep birlikte gerçekleştirelim ve Dünyanın en kalabalık ülkesindeki tüketicileri kaliteli Türk ürünleri ile buluşturalım.

10 yıllık Çin deneyimlerimizin ışığında hazırladığımız ve Aralık ayında Shanghai Exhibition Center’da 5.000 metrekarelik bir alanda ilkini gerçekleştirmeyi planladığımız bu fuar sayesinde, Türk ihracatçıların bu devasa Çin pazarına çok daha kolay ve hızlı bir şekilde giriş yapabileceklerinden eminim.

Mermerciler, Madenciler, Gıdacılar, Dericiler, Hazırgiyimciler, Halıcılar, Yatçılar, Mücevheratçılar, Makineciler, Mobilyacılar, Otomotiv Yan Sanayiciler, Kimyasal Üreticiler, Çiçekçiler, Tohumcular, Savunma Sanayi Üreticileri, Turizmciler vs… başta olmak üzere, alfabetik olarak sıraladığım şu sektörlerde faaliyet gösteren tüm ihracatçılarımızı fuarımıza davet ediyorum;
Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri
Çelik Ürünler
Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri
Değerli Maden ve Mücevherat
Demir ve Demir Dışı Metaller
Deri ve Deri Mamulleri
Eğitim
Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Teknolojileri
Ekmek, Unlu ve Şekerli Mamüller
Ev aletleri
Fındık ve Mamulleri
Gemi ve Yat
Halı
Hazırgiyim ve Konfeksiyon
Hizmet Sektörleri
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri
İklimlendirme Sanayi
İnşaat
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri
Kuru Meyve ve Mamulleri
Maden ve Metaller
Makine ve Aksamları
Mermer ve Doğal Taşlar
Meyve Sebze Mamulleri
Mobilya ve Dekorasyon
Paketleme Makineleri ve malzemeleri
Savunma Sanayi ve Uzay Endüstrisi
Spor Malzemeleri
Su, Meyve Suyu ve Alkollü İçecekler
Su Ürünleri ve Hayvancılık Mamülleri
Süs Bitkileri ve Kesme Çiçek Mamulleri
Tarım Teknolojileri
Taşıt Araçları ve Yan Sanayi
Tekstil ve Hammaddeleri
Tıp ve Sağlık
Turizm
Tüketim Malları
Tütün
Yaş Meyve ve Sebze
Zeytin ve Zeytinyağı

Ayrıca aşağıdaki Ürün Tanıtım Gruplarımız için de bu fuar çok önemli bir tanıtım fırsatı sunacaktır;
Antep Fıstığı Tanıtım Grubu
Deri Tanıtım Grubu
Doğaltaş Tanıtım Grubu
Fındık Tanıtım Grubu
Kanatlı Tanıtım Grubu
Kuru Meyve Tanıtım Grubu
Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu
Makine Tanıtım Grubu
Narenciye Tanıtım Grubu
Seramik Tanıtım Grubu
Su Ürünleri Tanıtım Grubu
Süs Bitkileri Tanıtım Grubu
Şekerleme ve Şekerli Mamüller Tanıtım Grubu
Un ve Unlu Mamüller Tanıtım Grubu
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi

Müstakil katılım için yeterli bütçesi olmayan KOBİ’lerimiz için, ortak kullanım standları kuracağız ve Çince/Türkçe/İngilizce bilen elemanlarımızla, onların ürünlerini de tanıtıp, kataloglarını ve numunelerini alacak ziyaretçilerin bilgilerini kendilerine ulaştıracağız, böylece ucuzdan da ucuz bir uluslararası fuar katılımı gerçekleştirmiş olacaklar.

Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, CCPIT, Şanghay Yerel Yönetimi ve Şanghay Uluslararası Ticaret ve Sanayi Odası da bu fuarımıza destek sağlayacaklar, böylece Ülkenin tüm eyaletlerine duyurular yapılacak ve ziyaretçi sayısının maksimum düzeye ulaşması için önemli bir fırsat yakalamış olacağız.

İhracatçılarımızın Devlet teşviklerinden yararlanabilecekleri yurtdışı fuarlar listesinde yaklaşık 3.200 fuar bulunmaktadır, eğer Ekonomi Bakanlığı’mıza resmi başvurusunu yaptığımız GEN-TURK Fuarı da o listeye dahil edilirse, daha ilk yılında ilk 200 fuar arasına girecek kadar önemli bir ihracat katkısı sağlayacağına inancım tamdır.

Çin’de düzenlenen diğer fuarlardan çok daha düşük bir fiyatla organize ettiğimiz GEN-TURK fuarı, sadece Ülkemizin ihracatına katkıda bulunmakla kalmayacak, Türkiye ile Çin arasındaki %85’e varan dış ticaret açığının da hızla aşağıya inmesini sağlayacaktır.

Dostlarım, sizler de bu samimi duyurumu çevrenizdeki ve Facebook/Twitter vb. ağlarınızdaki ilgili kişi ve kuruluşlarla paylaşarak onları da bilgilendirmeme yardımcı olursanız, çok memnun olurum.

Madem ki ihracatçılarımız diğer pazarlarda tıkandı, o halde bu krizi bir fırsata dönüştürelim ve Dünyanın en büyük ithalat pazarı haline gelen Çin pazarına daha fazla Türk markasının girmesi ve kalıcı olması için bu fuar projesini bir an önce hayata geçirelim.

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.Gen-Turk.com
www.Karya.biz
zaferkaradag@gmail.com
Cep: +86-131-2753 7434
20 Ağustos 2014, Şanghay

* * * * * * *

TÜRKİYE’NİN İHRACATI ÇIKMAZ SOKAĞA GİRDİ

Ortadoğu’daki çatışmalar, IŞİD nedeniyle kaybedien Irak pazarı ve Rusya’ya getirilen ambargoların ardından Türkiye ihracatının ana pazarı AB’deki durgunluk ihracatçıyı bunalıma soktu. Suriye, Irak, İsrail ve Mısır ile yaşanan krizler nedeniyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki ihracat pazarlarında ciddi kan kaybı yaşayan Türkiye ekonomisi, şimdi de en büyük ihracat pazarı olan Avrupa Birliği’nde “durgunluk” endişesi yaşıyor.

Euro Bölgesi’nin en güçlü ekonomisi olan Almanya’nın ilk çeyrekte yüzde 0.8’lik büyümesinin ardından ikinci çeyrekte yüzde 0.3 daralması, endişelerin ana kaynağı durumunda. Bu arada Fransa’nın ikinci çeyreği sıfır büyüme ile kapatması ve İtalya’nın her iki çeyrekte de daralarak teknik resesyona girmesi, AB genelindeki korkuları daha da körüklüyor.

Öte yandan Euro Bölgesi’nin genelinde büyümenin temel göstergelerinden sayılan sanayi üretiminin haziranda yüzde 0.3 daralması da önümüzdeki dönemde Avrupa ekonomisinin durgunluktan kolayca çıkamayacağı yorumlarının yapılmasına neden oluyor. Bu arada, Rusya’nın AB ülkelerine yönelik yaptırımlarının da AB’nin ticaretini olumsuz etkileyeceği yorumları yapılıyor.

YEDİ AYDA YÜZDE 14 ARTTI
Yaklaşık 150 milyar dolarlık yıllık ihracatının yüzde 50’ye yakın kısmını Avrupa ülkelerine gerçekleştiren Türkiye ise, AB ekonomilerinin gidişatını endişe ile izliyor. 2014’ün ilk 7 ayında AB’ye ihracatını yüzde 14 artıran Türkiye, özellikle Suriye ve Irak pazarlarındaki kayıplarını bu yolla telafi ediyordu. Ancak Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı 5 ülkeden üçü olan Almanya, İtalya ve Fransa’nın resesyon tehlikesi ile karşı karşıya kalması, kendi büyüme hedeflerini ihracat odaklı şekillendiren ekonomi yönetimini ve iş dünyasını korkutuyor.

AVRUPA EKONOMİSİ ZORDA
Almanya’ya ihracatta en önemli kalemlerden biri olan makine sektörünü temsil eden Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olan Avrupa Birliği’nde yaşanan her ekonomik gelişmenin direkt olarak Türkiye’yi de etkilediğini vurgulayarak, “İhracatımızın yüzde 50’sini Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Zaten Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarında son dönemde işler çok kötü gidiyor. Bir de AB’de resesyon olursa tablo Türk ekonomisi için çok daha karanlık olur” diye konuştu.

‘DURGUNLUĞU TELAFİ EDEMEYİZ’
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle de AB’nin lokomotif ekonomisi olan Almanya’nın ikinci çeyrekteki kötü performansının beklenmedik bir gelişme olduğunu ifade etti. Gülle, Türkiye’nin dış ticaretinde Avrupa Birliği’nin yeri doldurulamaz bir ağırlıkta olduğuna işaret ederek, “Euro Bölgesi’nde, hele hele Almanya ekonomisinde yaşanan olumsuz gelişmeler bizim açımızdan tehlikeli bir durum. Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarında yaşadığımız kan kaybını son dönemde Avrupa ekonomilerindeki düzelme ile telafi ediyorduk. Euro bölgesindeki durgunluğu telafi edebileceğimiz bir başka pazar ise yok” dedi.

“Başı Almanya çekiyor”
Küresel krizin patladığı ilk ülke olan ve küresel ekonominin yüzde 22’sini oluşturan ABD ekonomisinin toparlanırken AB’nin bir türlü büyüme yönünde gelişme kaydedemediğini dile getiren Ekonomist Uğur Gürses ise, “İhracat pazarlarımızın en önde geleni olan Avrupa’da kriz çanları çalıyor. Başı da Almanya çekiyor” dedi. 2009 sonrasında, 2012’nin son ve 2013’ün ilk çeyreğine küçülerek resesyona giren Almanya’nın 2014’ün ikinci çeyreğinde de yüzde 0.3 küçüldüğünü hatırlatan Gürses, “Bu küçülmede ihracatın payının azalması ve inşaat başta olmak üzere sabit sermaye yatırımlarının azalması etkili oldu” diye konuştu. Almanya ile birlikte aynı dönemde sıfır büyüme kaydeden Fransa ve yüzde 0,2 daralan İtalya’nın da endişeleri artırdığını dile getiren Gürses, Ortadoğu pazarında yüzde 50’lere varan kayıplar yaşayan ve önünde genel seçim olan Türkiye’nin Avrupa resesyonundan büyük yara almasının muhtemel olduğunu vurguluyor.

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.