HÜRRİYET GAZETESİ İLE ARAMDAKİ SON PAMUK İPLİĞİ DE KOPTU!

HÜRRİYET GAZETESİ İLE ARAMDAKİ SON PAMUK İPLİĞİ DE KOPTU!

Bir haftadır aşırı yoğun bir tempoda çalıştığım için, Yılmaz ÖZDİL ile ilgili aşağıdaki yazımı ancak kaleme alabildim.

İlkokul, Ortaokul ve Lise yıllarımda Türk Basını’nın amiral gemisi Hürriyet Gazetesi idi.

Ben de, bazen harçlığım; “simit mi, gazete mi?” diye sorduğunda bile Hürriyet’ten vazgeçmeyecek kadar sadık bir okurdum.

Herkes bilirdi bende gazete olduğunu ve zaman zaman dersin ortasında sınıfın kapısı çalar ve bir müsdahdem “Hocam, beni Müdür Bey gönderdi, öğrencilerinizden Zafer KARADAĞ’da gazete varmış, onu istiyor, önemli bir habere bakacakmış” diye benim gazetemi almaya gelirdi.

Daha sonra henüz 18 yaşında amatör bir gazeteci olarak, Muğla Basını’nın amiral gemisi kabul edilen Devrim Gazetesi’nde hem spor yazarı ve spor sayfası yöneticiliği, hem de köşe yazarlığı yaparken, bir gün Hürriyet’te yazabilmenin hayalini kurardım.

Velhasılı yaklaşık 50 yıllık bir bağ vardı aramızda.

Ancak son 12 yıldır yaptığı gazetecilik (!) sayesinde, amiral gemisi kalmak yerine filikalığa terfi (!) etmeyi yeğleyen Hürriyet Gazetesi ile aramdaki bu bağ hızla zayıfladı ve sevgili Yılmaz ÖZDİL de gidince, o son pamuk ipliği de kopmuş oldu.

Artık Ülkeme geldiğimde bu yandaş gazeteye de verecek bir kuruşum olmayacağı gibi, bilgisayarımdan ve cep telefonumdan da sildim.

Hiç değilse rahmetli Sedat Simavi’nin kemiklerini sızlatan o gazeteciliğe (!) daha fazla seyirci kalmayacağım için seviniyorum.

Artık benim amiral gemisi gazetem Sözcü’dür, size de tavsiye ederim.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
18 Ağustos 2014, Şanghay

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.