BAYKAL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

BAYKAL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

Madem ki şu an (10 Haziran 2015 Çarşamba, saat 17:00) tüm Türkiye, bugünkü ilginç buluşmayı konuşuyor, ben de Şanghay’dan bakınca nasıl gördüğümü, sıcağı sıcağına yazmak istiyorum.

Önce, Baykal’ı kaçak saraya gelmeye ikna edemeyince, Dışişleri konutunda konuşmayı bile kabul eden, ince hesaplar peşinde bir Cumhurbaşkanı gördüm.

Sonra da, iki buçuk saat süren görüşmeden çıkışta soru soran gazetecilerle, “uzun uzun konuşup ta, hiç bir şey söylemeyen” tipik bir Baykal gördüm.

Bu görüşmeye yönelik olarak pek çok senaryo zaten dillendirilecektir, ben de kendi analizimi yaptım, sizinle iki tahminimi paylaşmak istiyorum.

1- Rahmetli Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı olmasını müteakip hızla eriyerek tarihe karışan ANAP örneğinin, AKP’nin de başına geleceğini şimdiden gören Erdoğan, yeniden partinin başına geçerek Başbakan olmak istiyordur. Bunun için de Baykal’ın Cumhurbaşkanı, kendisinin de Başbakan olacağı bir modeli üretebilmek için, bir AKP-CHP koalisyonu önermiş olabilir. Sakın ola ki, onun Milletvekili olmadığına takılmayın, çünkü 9 Mart 2003 tarihinde organize edilen ara seçim benzeri bir formülle, kısa süre içinde yeniden Milletvekili olabilir.

2- CHP’yi AKP ile bir koalisyon Hükümeti kurmaya razı etmek için, kendince ağır bir bedel ödemeyi göze alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu yerine, Baykal’ın Başbakanlığına razı olacağı bir başka koalisyon formülünü dile getirmiş olamaz mı? Böylece hem kendi Cumhurbaşkanlığı makamını korumayı, hem ana muhalefet partisini kontrol altına almayı, hem de 22 Şubat 2003 akşamından kalma eski bir vefa borcunu ödemeyi planlıyor olabilir.

Velhasılı, AKP’nin muhalefete düşmesi halinde, 17/25 Aralık dosyası başta olmak üzere, ortaya saçılacak tüm yolsuzluk ve hukuksuzluk dosyalarının, ANAP’tan bile daha hızlı bir yok oluşu getireceğini görebilmek için müneccim olmaya gerek yok, Erdoğan da bunun farkında.

Her neyse, 13 yıl sabreden ve AKP diktasına tahammül eden biz Demokrasi sevdalıları, biraz daha sabredebiliriz, sikinti yok. :)

Ne demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı;
Mevlâ görelim neyler.
Neylerse güzel eyler.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
10 Haziran 2015, Şanghay

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.