GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM

Biraz önce Sağlık Bakanımızın canlı yayında yaptığı açıklamaya göre, maalesef Türkiye’de ilk kez bir hastada Corona virüsü teşhis edildi.

Ancak Bakanın o hastanın nerede olduğunu söylemeyerek 81 vilayetteki herkesi tedirgin etmesini ve herkesin birbirinden kuşkulanmasına sebep olmasını, 83 milyon Vatandaşımıza yapılan büyük bir haksızlık olarak görüyorum, bunu hasta mahremiyeti diyerek geçiştirmek yanlıştır.

Ocak ayından beri yaptığım paylaşımlarda dile getirdiğim naçizane önlemler keşke alınmış olsaydı, o zaman Halkımız bu kahrolası salgını çok daha bilinçli ve hazırlıklı olarak karşılayabilirdi.

An itibariyle Dünyanın 115 ülkesine yayılmış ve 4 binden fazla can almış olan Corona virüsü ile mücadele konusunda, hiç kuşku yokki en başarılı ülke Çin Halk Cumhuriyeti’dir, onlardan örnek almamız gereken pek çok yöntem var.

Salgının ortaya çıktığı Wuhan’da yaşamakta olan Muğlalı hemşehrim Ozan’dan gelen mesajı aşağıya kopyalıyorum, lütfen ona kulak verin.

(Arkadaslar biliyorsunuz ben virusun kalbi Wuhan’dayim.. virusu atlattik. Batida maalesef yukseliyor. Turkiye’de yok demeyin onleminizi alin..

Asagida verecegim şıklardaki gibi davranirsaniz kesinlikle virusten uzak durmus olursunuz.

1- Kalabalik yerlere gitmemeye calisin. Virus kalabalik yerlerde bulasiyor. Kimse ile tokalasmayin opusmeyin.. evinize su siralar misafir Kabul etmeyin.
2- Korunmanin iki yolu var..70 derece ustu alkol ve maske.. eger disariya cikacaksaniz yaniniza kolonya alin. 80 derece sertlikte olsun kolonya. Mesela pazara gittiniz alacaklarinizi aldiniz hemen ellerinizi yuzunuzu kolonya ile iyice bir silin. Maske varsa maske mutlaka kullanin..
3- Eve getirdiginiz posetleri buzdolabina yerlestirmeden once balkon, kiler gibi yerlerde 8 saat bekletin. Eger virus varsa yok olsun.
4- Eve girdiginiz anda hemen kiyafetlerinizi camasir makinesine atin. Yuzunuzu elinizi bol sabun ile yikadiktan sonra kolonyayi bastirin. Ellerinizi kollariniza kadar ve yuzlerinizi hatta saclarinizi kolonya ile silin..
5- Ev icinde artik rahatsiniz.. eger cocugunuz varsa okul donusunde kiyafetlerini ya yikayin, yada sicak utu basin.. cocugun cantasini ayakkabilarini alkolle silin. Sonra cocugunuzun elini yuzunu bol sabunla yikadiktan sonra bol kolonya ile dezenfekte edin.

Bunlari yaparsaniz kesinlikle virus size ugramaz !!!! Birde evinize simdiden yapabiliyorsaniz bolca stok yapmaya calisin !!!

Bu uyariyi dostlarima paylasiyorum. Hepimize gecmis olsun. Lutfen dikkate alin..)

İnşallah Ülkemizdeki vaka sayısı artmaz ve salgını yayılmadan atlatırız.

Lütfen vaktiniz olduğunda daha önce yayınladığım yazılara ve altındaki yorumlara tekrar göz atın, alacağınız tedbirler önce kendiniz ve aileniz, sonra da Halkımız için önemli ve değerli olacaktır.

Tekrar geçmiş olsun, Coronadan ırak, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
11 Mart 2020, Taşkent

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.