BU İMAMOĞLU DA ARTIK ÇOK OLUYOR!


BU İMAMOĞLU DA ARTIK ÇOK OLUYOR!

Salgın nedeniyle 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlarımız zorunlu olarak, geri kalan Halkımızın da büyük çoğunluğu gönüllü karantina uygulaması nedeniyle evlerinde kaldığı için, “16 milyon İstanbullunun yaklaşık 12 milyonu sokağa çıkmıyor” gibi gereksiz (!) bir gerekçenin arkasına saklanıp Belediye otobüslerinin sefer sayılarını azaltarak, Coronayı Silivri’den Tuzla’ya kadar bulaştırdığı yetmemiş gibi, hatta Edirne’den Kars’a kadar yayıp 81 vilayetimizi hasta ettiği yetmezmiş gibi, şimdi de İETT’nin Karacaahmet – Bağdat güzergahında çalışan –1 (eksi 1) no.lu Belediye otobüslerini kullanarak bu lanet virüsü Irak’a da yaymayı hedeflemiş!

Bağdat’taki bir alışveriş merkezi inşaatında çalışan 59 işçi Ülkemize dönmek için otobüse binerken, “Biz maskesiz çıkmayız, pardon binmeyiz!” diye isyan (!) edince, yolcuların yüzlerindeki maskeleri kendi elleriyle, hunharca çekip alan İmamoğlu, bilinçli ve sorumluluk sahibi yolcuların; “biz sosyal mesafeyi korumak istiyoruz, otobüsün koltuk sayısının yarısından fazla binmeyiz!” şeklindeki haklı ve masum çığlıklarına da kulaklarını tıkayarak, tüm koltukları doldurmakla kalmayıp, ayakta yolcu bile almış!

Bu da yetmemiş, İstanbul’daki bir başka otobüs durağından Pazar sabahları saat 6:00’da binen yolcu istatistikleri, yıllardır 1 ile 5 arasında değiştiği halde, ne hikmetse (!) bir partinin gençlik kollarının değerli katkılarıyla iki hafta önce bir anda o durağa gelip, şoförün itirazlarına rağmen otobüse doluşan 47 seçkin yolcu ile çekilen ödüle namzet fotoğrafı kıskanmış gibi, alttaki muhteşem (!) fotoğrafı çekip sosyal medyada paylaşmış.

Üstüne bir de, yolunu yapmayarak (!) açılmasına engel olmaya çalıştığı İkitelli Şehir Hastanesi için; “Yol inşaatı, 2018 yılı Temmuz ayında yani AKP döneminde durduruldu. Yol inşaatını durduran bir önceki İBB yönetiminde, Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kişi, şu anki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu idi” demiş ve durumu madde madde açıklamış:

1. Hastanenin yol ihalesi 2015 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır.
2. Yol yapım işi İBB tarafından üstlenilmiş ve bu amaçla aynı yıl İstanbul genelinde projesiz bir torba ihaleye çıkılmıştır.
3. İhalenin ardından, İBB Hastane ve çevresindeki yolları yapmaya başlamış ve bugüne kadar 580 milyon TL harcamıştır. Açılıştan haftalar önce çekilen bu görüntülerden de anlaşılacağı üzere, karayoluyla hastaneye ulaşmanın mümkün olduğu ortada. Yani 0’dan yapılmış bir yol yok eksikleri tamamlanmış bir yol var.
4. Peki hastanenin yol inşaatını kim durdurdu? İnşaat, 2018 yılı Temmuz ayında durduruldu. Yol inşaatını durduran bir önceki iBB yönetiminde, Genel Sekreter Yardımcısı olarak biri görev yapıyordu. O kişi şu anki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu idi.
5. Peki hastane yol inşaatı neden durduruldu? İnşaatı yapmakta olan müteahhit, Dolmabahçe – Ortaköy Karayolu Tüneli inşaatına yönlendirildi. Tünel inşaatı, hastane yolu inşaatına tercih edildi. 2018’de duran inşaata bir daha devam edilmedi.
6. Peki, yeni İBB yönetimi yol yapımına neden devam etmedi? Çünkü yolun ödeneği tünel inşaatına harcanmıştı. Bu kapsamda İBB bütçesinde yola ayrılacak pay kalmamıştı.
7. İBB hastane yolunun yapımı için girişimde bulundu mu? Evet bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talebiyle İstanbul Valiliği’nde 25 Aralık 2019 günü Vali Sayın Ali Yerlikaya başkanlığında toplantı yapıldı. İBB yolun kaynağının geçmiş dönemde harcandığını ve kaynak eksikliği nedeniyle devam edemeyeceğini belirtti. Valilik de, Ulaştırma Bakanlığı’nı devreye sokmak için çalışacağının altını çizdi. Valiliğimize bu girişim için teşekkür edildi.”

Evet, hakkatten bu İmamoğlu çok oluyor! ama umutsuz olmaya gerek yok.

Çünkü salgın yüzünden işe gidemedikleri için para kazanamayan ve açlıkla yüz yüze kalan İstanbullu hemşehrilerine, imkanları yettiğince bağışta bulunarak insani destek sağlayan, hali vakti yerinde diğer İstanbullulara kızıp, “paralel yardım yapmayın uleyn!” diyerek bağışları durduran sayın idarecilerimiz, üstüne bir de iki müfettiş gönderip bu ihanetin (!) hesabını İmamoğlu’ndan soracaklarmış!

Sorsunlar tabii! İnşallah tez zamanda soruşturma tamamlanır ve Taksim’in göbeğinde, “tek ayak üzerinde durma cezası” verirler de, İmamoğlu’nun aklı başına gelir!

Bu arada, “6 aylığına görevden alma”, hatta “kayyum atama” gibi demokratik (!) öneriler de duyuyoruz ama o zaman da aklıma şu Atasözü geliyor; “Aç tavuk, rüyasında kendini darı ambarında görürmüş!”

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
20 Nisan 2020, Taşkent

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.