“BU FOTOĞRAF CORONADAN ÖNCE ÇEKİLDİ” DİYEBİLMEYİ ÇOK İSTERDİM!


“BU FOTOĞRAF CORONADAN ÖNCE ÇEKİLDİ” DİYEBİLMEYİ ÇOK İSTERDİM!

Ben 63 yaşında ve 46 ülkeyi görmüş fanatik bir Muğlalı olarak kıyılarıyla, dağlarıyla, ovalarıyla bir bütün halinde Dünyanın en güzel yerinin Muğla olduğunu yürekten inanarak söylüyorum.

Muğla’mın en güzel köşelerinden biri, il merkezimize sadece 25 km mesafede bulunan Akyaka’daki Azmak deresidir.

Azmak kıyısındaki lokantalarda ağırladığım yerli ve yabancı tüm misafirlerimin de hayran olduğu bu yeryüzü cenneti, insana huzur verir.

Ancak Azmak’ta dün çekilen bu fotoğrafı görünce şok oldum ve gazeteci dostum Özcan Özgür’ün izniyle sizinle de paylaşmak istedim.

Hayatım boyunca Azmak’ta bu kadar kalabalığı bir arada görmemiştim.

Ancak turizmin önemini ve değerini bilen bir Muğlalı olmama rağmen, bu görüntü beni mutlu etmediği gibi bilakis dehşete düşürdü!

Gördüğünüz gibi insanlar sanki pandemi öncesinde yaşıyorlar, ne maske takıyorlar, ne de 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyuyorlar.

Üstüne üstlük, Akyaka’nın bağlı olduğu Ula Belediyesi (www.ula.bel.tr)’nin 1-9 Ağustos günlerinde düzenlediği festival kapsamında, hergün bir başka sanatçının sahne alacağı konserler nedeniyle bu kalabalıkların eksilmeyip artacağını düşününce, endişelerim tavan yaptı.

“Heeeyyytt! Kim korkar Coronadan!” diye naralar atan bu kahraman (!) turistlerimizin sebep olacağı vaka artışlarının sorumluluğunu sadece onlara yüklemek kolaycılıktır.

Sadece Muğla’da değil, tüm tatil yörelerimizde görülen benzeri tablolara ilişkin olarak, gerekli ve yeterli önlemleri almayan idarecilerimiz de bu tabloların ve olası vaka artışlarının suç ortaklarıdır!

14 günlük kuluçka süresini takip eden süreçte, sadece Muğla’daki hemşehrilerimin değil, tatilini Muğla’da geçirip diğer illere veya ülkelerine dönen misafirlerimizin de Coronaya yakalanmayacaklarını umut etmek istiyorum.

Umut fakirin ekmeği, ye Zafer ye!

Sağlıklı, huzurlu ve Coronadan ırak güzel günler diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
3 Ağustos 2020, Taşkent

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.