ŞANGHAY’DA BUGÜN GÜNLERDEN SEÇİM


ŞANGHAY’DA BUGÜN GÜNLERDEN SEÇİM

(We, Turkish Citizens in China voted for the Parliamentary Elections at the Turkish Embassy in Beijing and Consulates in Shanghai, Guangzhou and Hong Kong, yesterday. I sincerely wish a successful election on 7th June for my love Turkey’s future.)

Yaşamlarını yurt dışında sürdüren Vatandaşlarımızın çoğu gibi, biz, Çin’de yaşayan Türkler de, bugün sandık başına gittik ve 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri için oylarımızı kullandık.

Pekin’deki Büyükelçiliğimiz ile Şanghay, Guangzhou ve Hongkong Başkonsolosluklarımız bünyesinde kurulan seçim sandıklarına yoğun bir ilgi gösterildiğini duymak mutluluk vericiydi.

Demekki, 10.000 kilometre uzakta da olsalar, Vatandaşlarımız demokrasimize ve dolayısıyla Ülkemizin geleceğine sahip çıkıyorlar, ne mutlu bize.

Şanghay Başkonsolumuz sayın Özcan Şahin’in verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Şanghay’da kullanılan oyların toplamı sadece 89 olduğu halde, bugün oy kullananların sayısı, henüz öğle saatlerinde bile ikiye katlamıştı.

Baba-Oğul bize verilen sıra numaraları 156 ve 157 idi, biz Konsolosluktan ayrılırken gelen arkadaşlarımıza verilen sıra numaraları ise 170’i geçmişti, inşallah saat 19:00’da sandık kapanıncaya kadar, 622 seçmenin kayıtlı olduğu Şanghay bölgesinde en azından %50’nin üzerinde bir katılım gerçekleşmiş olur (ki, akşam saatlerinde 321 oy ile %51,6 oranında bir katılım gerçekleştiğini öğrendim).

7 Haziran seçimlerinin Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olmasını ve içine düştüğümüz karanlıklardan çıkarak yeniden aydınlığa kavuşmamıza vesile olmasını diliyorum.

Selam ve sevgilerimle.

Zafer KARADAĞ
www.harclik.net
31 Mayıs 2015, Şanghay

ZaferKaradag hakkında

www.harclik.net www.karya.biz www.gen-turk.com Email: zaferkaradag@gmail.com Cep / Whatsapp: +86-131-2753 7434 Skype / Wechat: zaferkaradag
Bu yazı Yazılarım kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.